Dnes je: 18. 5. 2024
Svátek má Nataša, zítra: Ivo blahopřejeme!

Obsazenost parkovacích domů a parkovišť 18. 5. 2024 16:56:00

Parkoviště Kapacita Volno
P + R parkovací dům RIVER PARK, Polní 1033/35 110 110
P+R Líšeň u Zetoru 224 218
P+R u Ústředního hřbitova 177 137
Parking u Janáčkova divadla 376 199
Parkovací dům DOMINI PARK – Brno, Husova 712/14a 367 132
Parkovací dům PINKI PARK - Brno, Kopečná 998/24 88 49
Parkoviště Benešova - naproti hotelu Grand 80 6
Parkoviště Skořepka 49 16
Parkoviště Veveří 140 42
Data byla získana pod licencí CC BY z data.brno.cz.

Předpověď počasí

Výběr z tisku

/VÝSLEDKY PŘJÍMAČEK/ Budoucí studenti, kteří skládali v těchto dnech přijímací zkoušky na střední školy, už mají výsledky. Ministerstvo školství oznámilo, že na jihu Moravy bylo úspěšných čtyřiadevadesát procent uchazečů. Číslo je téměř shodné s republikovými výsledky. Většina uchazečů byla přijata na obor, o který měla největší zájem.( více )
/FOTO/ Přes šestnáct set kilometrů dlouhou výpravu má za sebou Jiří Novotný z Vyškovska. Za jednačtyřicet dní se rozhodl pěšky projít stejnou trasu, jakou před staletími urazili slovanští věrozvěstové Cyril a Metoděj. A zvládl to.( více )
Český hydrometeorologický ústav vydal v pondělí varování před možným vznikem požárů. Výstraha platí v následujících dnech pro celou Vysočinu a část jižní Moravy.( více )
Zámecký park ve Slavkově u Brna patřil od nedělního dopoledne osobním autům značky Tatra. Lidé za nimi vyrazili, aby si zavzpomínali nebo se pokochali krásou modelů, které se v minulém století vyráběly v Kopřivnici či Příboře.( více )
Výjimečný úkaz mohli večer a v noci z pátku na sobotu sledovat lidé na jihu Moravy. Při návratech domů polární záři někteří zahlédli náhodou, jiní číhali připravení s fotoaparáty a čekali na barevné divadlo na obloze. Podle odborníků zasáhla Zemi v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně. Stalo se tak poprvé od roku 2003. Polární záře má být viditelná i ze soboty na neděli.( více )
Propojovat místa spjatá se životem a dílem Alfonse Muchy se už několik let daří Nadaci Mucha díky projektu Muchova stezka. Nově je nyní otevřená výstava Muchových fotografií a Brno a Zbiroh se oficiálně přidaly k Memorandu o spolupráci při prezentaci odkazu a díla malíře.( více )
Obyvatele řady oblastí na jihu Moravy obtěžují dotěrní komáři. Například Pohansko pak ovládly muchničky. Odborník na komáry z krajské hygienické stanice zdůrazňuje nutnost systematického řešení, které by zabránilo jejich častému místnímu přemnožení. Zásadní je důkladný monitoring, podotýká.( více )
/VIDEO/ Stovku perel poházela ve středu Zlatovláska na trávník před zámeckým skleníkem v Lednici na Břeclavsku. Filmaři v areálu v těchto dnech natáčí scény do známe pohádky v novém provedení. Plnění princezniných úkolů se v roli Jiříka zhostil začínající herec Tomáš Weber, jeho přítele a ne úplně pozitivní postavu hraje Marek Lambora.( více )
/FOTO, VIDEO/ Po šesti letech otevřela své brány letecká základna v Náměšti nad Oslavou. Na Den otevřených dveří si vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva připravili pro zájemce ukázky vojenské techniky i zásahů. Podívejte se na záběry z místa. Část pogramu však omezilo počasí.( více )
Když je tvým mateřským mlékem hroznová šťáva…( více )
Areál vinařství Chateau Valtice zaplnily tisíce milovníků čokolády. Po celý víkend patří oblíbenému ČokoFestu. Ten láká kromě nepřeberného množství výtečných ručně dělaných pralinek od desítek výrobců také na workshopy, hudební vystoupení či program pro děti.( více )
Muzeum v Hošticích-Herolticích poslední dubnovou sobotu navštívilo mnoho obdivovatelů staré zemědělské techniky. Aby ne, bylo na co koukat.( více )
/VIDEO/ Účet za mrazy ve vinicích oznámili v pátek zástupci Svazu vinařů. Škody jsou přes dvě miliardy korun. Na jihu Moravy má být snížený výnos o třiadvacet procent.( více )
/BUDEME AKTUALIZOVAT, VIDEO/ Dva životy vyhasly v několika uplynulých dnech v propasti Macocha v Moravském krasu na Blanensku. Nejprve se v noci ze čtvrtka na pátek těsně před skokem z tamního Horního můstku zastřelil muž. Podle CNN Prima News, která o neštěstí informovala, se jednalo o dozorce z věznice v Kuřimi na Brněnsku.( více )
/VIDEO/ Proslavili se hlavně díky Francii a její kuchyni. A také jako delikatesa spojená s degustací vína. Řeč je o šnecích, kteří se jako pochoutka začínají prosazovat také v České republice. Jedna ze tří největších šnecích farem v zemi se nachází ve Vlkoši. Už deset let tam šneky chová farmář Jiří Szotkowski. Za sezonu jsou jich až tři tuny.( více )
/FOTO/ Na zhruba jeden až jeden a půl stupně Celsia pod nulou klesla teplota v pátek brzy ráno v Březí na Břeclavsku. Zatímco většina lidí spala, vinař Martin Šebesta s kolegy ve svých vinohradech v Březí na Břeclavsku zapalovali parafínové svíce, kterými se snažili ochránit rostoucí vinnou révu před mrazy. „Topili jsme zhruba ode dvou do půl sedmé ráno," řekl Deníku vinař.( více )
Dopravu na dálnici D1 u Vyškova zkomplikoval ve čtvrtek ráno požár osobního auta. Dálnice byla zprvu ve směru na Ostravu neprůjezdná, provoz byl později umožněný jedním jízdním pruhem.( více )
Před studenou frontou, která postupuje od severu, v neděli vyvrcholil příliv velmi teplého vzduchu nad naším územím. V Dyjákovicích na Znojemsku naměřili 26, 8 °C. Padl rekord z roku 2007, který byl 24 stupňů.( více )
Meteorologové upozornili na větší změnu počasí v následujících dnech. Se značným ochlazením tak mají lidé na jižní Moravě počítat již od začátku příštího týdne.( více )
/FOTO, VIDEO/ Silničáři zahájili rozsáhlou rekonstrukci D46 u Vyškova. Od soboty musejí následující čtyři měsíce řidiči na takzvané Hanácké dálnici na prvních šesti a půl kilometrech počítat s dopravním omezením, provozem svedeným do jednoho pruhu.( více )