Chcete vidět většího vola?
15:23:59
19. dupna 2024
přihlásit | zaregistrovat
čerstvé rubriky
 »  Šílené zprávy
 »  Povídky
 »  Pohádky
 »  Písničky
 »  Fakta
 »  Ankety
 »  Horoskopy
 »  Poezie

 »  Textařovy sny
      a noční můry

Diskuzní fóry
 »  Přehled fórů
 »  Starší u fórů
 »  Starší u článků
 »  Registrace
press prdel
 »  Sexuální aféra
 »  Saddám uprchl!
 »  Překvapení z Kinder vejce!
 »  Potrat mozku
 »  pResident evil
 »  Láska sex a zvrhlosti III (254034)
 »  Návod na použití WC (154850)
 »  Jsou kočky cikáni? (151705)
 »  1. Vietnamský internetový obchod (133745)
 »  Řezali na holou malého blbečka (111845)
 »  Proč jít do Prdele?
 »  První článek
 »  První cenzura
 »  Realizační tým
vyhledávání










27. 6. 2004 - Honza  příspěvků: 31  čtenost: 24774
Důchodce aneb páprda duchem i tělem
(část první — lehký úvod, ke konci silná káva)
Takové velice kritické a extrémisticky pojaté zamyšlení nad chováním důchodců z pohledu jednoho z velmi nebojím se říci kritických myslitelů této doby (= autor).
 

Přidej nový příspěvek
jméno:    heslo *:
(* heslo slouží k autorizaci příspěvku pro registrované čtenáře - více info)
e-mail:
věc:

Tip: Chceš-li nový řádek bez mezery, stiskni Shift + Enter - za to může M$! :-)

Následuje složitý logický úkol pro kontrolu, že nejste robot nebo dement.
Do následujícího políčka napiště slovo prdel
Leni | 28. 10. 2011 - 21:44
Páprda
Taky budeš, jen se neboj. :P
mrázek | 26. 2. 2010 - 15:11
důchodci
Co je to důchodce podle Wikipedie ?:
Důchodce je člověk, žena nebo muž, který již nepracuje, ale pobírá starobní důchod. Invalidní důchod mohou pobírat i invalidé. Důchodci jsou obvykle starší lidé na sklonku svého života. V každé zemi se důchodcem stává člověk v jiné etapě života.
Co je důchodce podle mne?:
Prožil druhou sv. válku aktivně nebo pasivně. Žil za Hitlera i komunistů. Přišel o peníze akcí“vázené vklady“ v roce 1946, nebo měnovou reformou v roce 1953 a devalvaci důchodů po r. 1989.
Pracoval trpělivě až do listopadu 1989, kdy uvítal tzv. svobodu.
Jenže brzy se ukázalo, že svoboda ( peníze které ji umožňují ) patří jenom někomu.
Takže dnešní důchodce,si nemůže dovolit :
- dovolenou do ciziny Turecko, Egypt, USA , Alpy a pod.
- platit si telefonní tarif 1000Kč, aby měl levné hovory.
- kupovat si nové modernější mobilní telefony s fotoaparátem , navigací atd.
- platit si kabelovou televizi, aby viděl zajímavé, nebo pravdivé informace ze světa.
- platit si internet aby měl informace ze světa, nebo získával další přehled o světovém dění, vidět zprávy, které vyrábí ČT za jeho peníze a uvádí na internetu.
- platit si průkazku na dopravu, musí šetřit a jezdit na jednotlivé jízdenky(může ale jezdit za poloviční sazbu nebo zadarmo po dosažení 70 let věku.(světlá výjimka výhod)
- nemůže si zaplatit žalobu na podvodníka (tzv podnikatele), protože když je podveden už peníze a tím ani nárok na právo nemá.
- si zaplatit lístek na Madonu, nebo akci v Sazka Aréně, návštěvu divadla, muzikálu.
- Stát převzal povinnost uklízet chodníky, ale nedělá to. Důchodce může jít ven , zlomit si nohu a požadovat náhradu škody.

Ale musí :
- platit poplatek za státní rozhlas a televizi, v kterých se nic jiného než v komerčních televizích nedozví. Tím podporovat českou filmovou tvorbu, na kterou si lístek nekoupí. Navíc mu ukazují mladí reportéři a manažeři zkreslené události minulosti, které sám prožil a ví lépe jak to skutečně bylo. Nemůže ale koukat na TN.cz, protože na internet nemá.
- Platit zvýšenou pozemkovou daň
- platit dálniční známku i když vzhledem ke svým příjmům nemá peníze na benzín a projede cca 1000Km ročně po dálnici, takže má nejvyšší náklady na ujetý Km. I když neujede téměř žádné kilometry, musí pravidelně každé dva roky na technickou prohlídku( má staré auto).
- Platit lékařům 30, 90 nebo lékárnám 30 za léky. Reforma dovolí napsat lékaři opakovaný recept, lékárna mu léky vydá najednou ale poplatek pacient zaplatí 2x. (Slaboduché rozhodnutí, které nic neřeší)
- platit parkoviště v nemocnicích, které má sloužit pacientům a ne lékařskému personálu.
- Doprošovat se pomoci, když stát dereguluje nájemné a důchodci se dostávají do těžkých životních situací.
- Platit vysoké sazby za elektřinu, protože si nemohou dovolit vysokou spotřebu s nižší sazbou za Kwh.
- Poslouchat řeči politiků, že na důchody nejsou peníze, když promrhali důchodové fondy na sociální a zdravotní politiku, kterou nezajistili.
- Poslouchat a také číst články o důchodcích jak si pořád stěžují i když nic nepotřebují.
- Trpět chování drzé mládeže, která běhá po schodech metra, provokativně pije limonádu a jí v metru či tramvaji, intenzivně studuje a čte, takže si nevšimne staršího člověka, který nad ním stojí. Samozřejmě bez jakéhokoliv postihu aspoň symbolického nebo výchovného.Toto je výsledek politiky státu který přímo znevažuje úctu k člověku, právu a spravedlnosti. (u mládeže jsou i vzácné a světlé výjimky, které vydržely výchovou v rodině zachovat si charakter.)
Situace v Evropě: Starobní důchod 1100-1400eur ( 28600-36400 ) (1eur=26kč)
Náklady na bydlení 38% (10860-13800Kč)
Zbývá 61% důchodu (17732-22568Kč) což je (591-752Kč/den)
Situace u nás: Starobní důchod 10100Kč
Náklady na bydlení 57%(5710Kč)
Zbývá 43% důchodu tj 146Kč /den
Je toho jistě ještě mnohem více. Chci jen poukázat jak se stát stará o důchodce.
Důchodci jsou diskriminování státem, neboť musejí platit služby, které plně nevyužívají.
Stát se stará o líbivou politiku, sníží daně vyšších příjmů a pak hledá úsporná řešení.
Brdlo | 20. 12. 2008 - 22:40
Mimořádně kreténská úroveň některých příspěvků plných hrubek a zanedbané češtiny svědčí o nízkém věku přispěvatelů, jedině tak se dají tolerovat. Čas pracuje bohudík proti nim a tak se blíží doba, kdy i oni budou skučet u doktora s kapajdou, kterou chytnou díky nevázanému životu v mládí. A sténat bude i ta slečna, co chodí chlastat panáky rovnou od doktora, protože v ní bude hlodat cyrhoza. A spadne i ten, co v mládí tak srdnatě seděl pod důchodcem v metru, jenže teď mu už nebudou fungovat haxny a každé škubnutí vozu bude mít pro něj vážné důsledky. takže si je zpřeráží. A ti, které jiní mladší připraví o prachy, nebudou mít třeba ani na tu krátkou motyčku... A počítač? To je dneska taková dovednost, jakou ještě nedavno bylo telefonování. Naučí se to každej kretén, jak je vidět. Všem těm nešťastníkům tyto možné pozdější újmy přeju, zaslouží si je. Jediné, co pro ně můžu udělat je - nakopat je pořádně do prdele! 
kecal© | 2. 10. 2008 - 21:06
nemakám, když nemusím
Nevím proč bych jako důchodce mě něco okopávat. Kdybys řekl někoho - to bych věděl, ale něco? Taj na to se můžu ... (víš co? Na této stránce je to snad jasné). Když jsem celý život ***** na práci, proč bych mělmakat jako důchodce? Na to se ti mohu vy****. Snrt a práce mi mohou políbit PRDEL!

A nejsem žádná PRDUCH!
kluk | 31. 10. 2007 - 21:38
vtip
Já osobně sem si asi do první třetiny myslel že to myslíš vážně, pak mi to docvaklo že jde o sarkasmus. Při výčtu soutěžních disciplín jsem se docela bavil, možná s to měl trochu upravit, aby bylo hned poznat že jde o vtip, páč většina lidí to vzala jako že to myslíš vážně :)
zrout hoven© | 18. 2. 2007 - 10:54
uaaa
 ale je pravda ze existujou i duchodci ktery muzou bejt i celkem prijemny a rozumny duchodci sou este docela v pohode ..narozdil od nejakech paprdu ze zaprdenejma trenirkama ktery us uhnili za ziva a porad somrujou prachy na novy moticky ktery maj jenom dvacet cm..a me je trinact a pochopil sem to as moc dobre..
Gumus | 7. 2. 2007 - 16:59
vtip
jestli jsem to dobre pochopil, tak tenhle server neni o vaznych vecech... a tak i tohle povazuju za vtip, a to celkem povedeny, pac to takhle ve skutecnosti fakt vypada (upozornuji, ze si vazne nemyslim, ze vsichni starsi lidi jsou takovi...). Fak si ale nemyslim, ze ten kdo to psal je nejaky uchyl nebo neco takoveho. kdyby to nekdo napsal do novin, tak to je neco jineho, ale copak by nekdo hledal neco vazneho na PRDEL.CZ ??? proste si myslim, ze ty prispevky na obranu starych lidi psane k tomuto clanku jsou neopravnene. berte zivot s humorem.... mne je 16 a muj tata pujde za dva roky do duchodu. jeho mame je 85 a opravdu takovi nejsou. ale moje druha babicka?? ta je jak vystrizena podle toho clanku (vcetne te cekarny, to je fakt jak opsany). a taky okopava zahradku. a je normalni. takze fakt nemusite nadavat nikomu, ani kdyz napise takovouhle vec, zvlast kdyz je to vtip
Leex | 22. 6. 2006 - 14:19
Nechápu jak so mohl takový primitiv, jako je autor tohoto članku naučit psát....
Petr | 30. 4. 2006 - 13:52
Hodně dlouho jsem nečetl něco tak sprostýho a agresivního. Si ubohej.
jsem důchodce | 7. 4. 2006 - 11:22
60
Náhodou jsem zavítala za tuto stránku a tento článek. Není na netu ojedinělý. Takže jen malinko dodám. Ne každý důchodce má zahrádku. My máme s manželem každý svůj počítač, internet a žijeme tím, na co jsme při zaměstnání neměli čas. Život v důchodu je fajn, když člověk duší zůstane mladší. Fyzické síly ubívají, to pozná i pisatel. Mějte se co nejlíp, vy lidičky, kteří se díváte i na důchodce jako na lidi. Vím, že hodně jich je protivných morousů, ty mě taky štvou, ale taky je lituji. Jejich život není k závidění. Tečka.
bobina | 27. 2. 2006 - 14:03
tohle je teda fakt pičovina a člověk, kterej to napsal, je podle mě omezenej úchyl.22 let
Petr Klas | 9. 2. 2006 - 16:16
humus
Tak větší humus jsem nečetl, odsuzovat seniory. Absolutně o ničem, btw: je mi 24 let..
Costra© | 29. 7. 2005 - 22:28
kozec
no prave, tenhle vtip chapou jenom lidi nad dvacet ;-)
kozec | 29. 7. 2005 - 22:15
kritika

teda nechcem byt hnusni ale tento clanok je proste sracka a nenasiel som na nom snad nic vtipne. A podotykam ze mi je 19

orionka | 10. 5. 2005 - 19:31
Dědci a různá stará a nepotřebná havěť
Stím článkem plně souhlasím, je to tak, dědci si pořád na něco stěžujou a přitom maj síli že by mohly svou zkrácenou motyčkou denně obdělat 4 fotbalový hřiště ! přesně takového mám taky souseda! Mladí jsou na hovno,ale že oni už taky stojí za prd - to si raději nepřípouští .Nedávno jsem byla u své obvodní lékařky a tak jak to bývá čekárna plná hekajících dědků a babek, který přesně věděli kdo a kdy a jak přišel a kdo tedy bude ,,na řadě", měli to tam pěkně zmapovaný už od rána ! no děs ! ještě ten den, jsem šla večer na skleničku - odpočinout si po tom dopoledním šoku v čekárně, no a co nevídím? plno (tlupa) starých a ošumtělích dědků si tam po parketě trádluje - až sem se fakt bála, že někoho z nich trefí šlak ! no a jak se jim to ráno pěkně v čekárně hekalo ! nevěřila jsem svým očím ! objednala jsem si raději dalšího panáka - myslela jsem, že se mi dělá mlha před očima ! a ono prd ! krutá realita ! tou divokou jízdou na parketu si skoro prodřeli 100 let starý střevíčky ! no dědci si asi  šli procvičit další svaly,aby měli další důvod pak ráno obtěžovat lékařku svým hekáním a stěžováním si jak je všechno bolí! no já raději znechuceně odešla a do toho dědkovskýho pajzlu už nikdy nevkročila....
dave | 23. 2. 2005 - 19:19
Co je to úspěch?Úspěch ve 4 letech je ....že pleny zůstanou suché. Úspěch ve 12 letech je.....že máš přátele vrstevníky. Úspěch v 18 letech je .....že máš řidičský průkaz. Úspěch ve 20 letech je.....že žiješ pohlavním životem. Úspěch ve 30 letech je.....že máš peníze. Úspěch ve 40 letech je.....že máš peníze. Úspěch v 50 letech je .....že máš peníze. Úspěch v 60 letech je .....že žiješ pohlavním životem. Úspěch v 70 letech je .....že máš řidičský průkaz. Úspěch v 80 letech je .....že máš přátele vrstevníky. Úspěch v 90 letech je .....že pleny zůstanou suché.
Patrik | 15. 2. 2005 - 18:36
Je mi tě líto, předpokládám, že zdechneš dříve než dojdeš k důchodu....
sůva | 15. 2. 2005 - 16:30
Máš recht!
Ty wolle,mluwíš mi z duše....tyhlety lidi s prošlou záruční lhůtou bych za...zasypala do příkopu.Sůva
big head | 15. 1. 2005 - 1:38
Super článek, asi jsem se pochcal smíchy.Sakra.A nesnášim když třeba v metru sedim a vedle mě stojí důchodce a ne aby se zeptal jestli ho pustim sednout, celou dobu stojí mlčí a pak když odcházim, tak má debilní připomínky.Takovejm bych tu motyčku nejradši vrazil do prdele,aby si už nesednul nikdy.
Stiffler | 15. 12. 2004 - 19:42
Důchodci zasraný chtěly by si sednout i tvym na hajzlu
u tebe doma.a kdybys ho nepustil tak tě přetáhne tou jeho francouzkou holí zmrd jeden.já bych takovy postavil do řady, řek bych jim že jim zvyšuju duchody a patom bych je štastny odprásk babkošuky zasraný!!!!
» 1 - 20 z 31 příspěvků  |  zbylých 11
Anketa
Na dovolenou pojedete...
do tuzemska.
hlasuj 6 % (774 halasů)
do zahraničí.
hlasuj 5 % (626 halasů)
do prdele.
hlasuj 82 % (10114 halasů)
co je vám dotoho.
hlasuj 7 % (807 halasů)
Koutek poezie
Tragedie
vzal jsem prak
a trefil vlak
vlak vykolejil
a já se probudil
(Costra)
Poslední fóry
Fakt hovno - 22. 5. 2023 - 12:50
To je hovno

[Větší kozy...]
Hovno - 19. 2. 2023 - 17:25
hovno

[Nový virus SRARS útočí]
prdel - 9. 7. 2022 - 22:10
prdel

[Můj pohřeb]
aaa - 28. 5. 2022 - 11:57
aaa

[Větší kozy...]
aaa - 28. 5. 2022 - 11:55
aaa

[Větší kozy...]
aaa - 28. 5. 2022 - 11:53
aaa

[Větší kozy...]
KOZY - 28. 5. 2022 - 11:40
asdasd

[Větší kozy...]
KOZY - 28. 5. 2022 - 11:31
asdasd

[Větší kozy...]

  » Starší fóry zde

© kopyrajt 2000 - 2024 tým Prdel.cz
Všechny zde zveřejněné exkrementy jsou, není-li uvedeno jinak, původní a dále zůstávají autorovým duševním vlastnictvím.
Zákaz publikování kteréhokoliv materiálu bez našeho souhlasu. Platí bez výjimky až do posrání.